Wegens verbouwing is Opvoedinzicht tot nader order gesloten.
Boos & dwars gedrag

Ervaringen van ouders: boos & dwars gedrag

Simone, ik wilde je graag even een terugkoppeling geven. Het gedrag van onze zoon is zeker verbeterd, hij is rustiger aan het worden. Mijn man en ik stemmen wat meer uit het zicht van de kinderen af en dat werkt. Bij onze dochter gaat met inslapen nu echt stukken beter. Zij kan nog wel protesteren en doorslapen is niet haar sterkste punt, maar zij kan bij het gaan slapen nu ook tevreden murmelen in haar bed. Dat is zo fijn! Ons traject bij jou was kort en krachtig en ik heb het als heel prettig ervaren doordat je met een open houding met humor op een constructieve wijze te werk gaat. En als bijvangst van het traject ben ik me bewuster geworden van hoe mijn werk, vooral de belasting die ik daar ervaar, mij heeft beïnvloed in hoe ik in het moederschap sta. Daarom heb ik nu andere keuzes gemaakt. Heel hartelijk dank voor je steun en adviezen!
Sasja: "Simone heeft ons geholpen om onze jongste dochter beter te snappen en een handigere weg te vinden om om te gaan met haar emoties. Simone was praktisch, betrokken en had slimme tips, die goed toe te passen waren. We vonden het prettig om met haar te sparren. Dank voor je hulp."
Sonja: "We zijn niet gek (wat een fijne constatering was). Het is niet stom of zwak om te worstelen (in mentale zin dan toch) met een energiek en levenslustig en temperamentvol (lees: driftig om niks) kind. Simone gaf ons het gevoel dat het juist stoer en dapper was om een ‘externe partij’ te raadplegen. Het is vooral zo ontzettend fijn om ons verhaal volledig waardevrij aan iemand te kunnen vertellen! De weg die we zelf al ingeslagen waren met onze in elkaar geknutselde schema’s bleek ‘de goeie weg’ te zijn. Dat gaf rust en kracht om op die toer door te gaan. Je liet ons zien (met die Duplopoppetjes waar we het in eerste instantie erg benauwd van kregen) in welke groef we nogal vastzaten. Ook kwam door de poppetjes naar voren hoe de verhoudingen lagen en hoe we op elkaar reageren. Dat was erg verhelderend. Subtiele schop onder mijn kont: Je hebt me doen inzien dat ik als moeder (soms) te dicht op mijn huisgenoten zit en (te) graag zie dat ‘de dingen’ gaan zoals ik ze graag heb. Da’s niet altijd handig... Na jouw subtiele schop, weet ik waar ik op moet letten."
Marijke: " Wat fijn dat een onafhankelijk, vakkundige en vriendelijk iemand meedacht over lastige sitauties thuis! En dat het zo snel effect had.. Hadden we maar eerder aan de bel getrokken!  Je maakte op een hele duidelijke manier inzichtelijk welke rollen je kan innemen als ouder en wat daarvan de invloed is op ons kind en onze interactie. Je tips waren heel bruikbaar en direct toepasbaar, waardoor de sfeer thuis snel beter werd. We voelden ons door jou serieus genomen, begrepen en gesteund. Ondanks dat we ons kwetsbaar opstelden, zorgde je ervoor dat we toch met zelfvertrouwen de deur uit gingen. Dat je ook persoonlijke voorbeelden gaf zorgde voor herkenning en voor het gevoel dat sommige situaties ook gewoon lastig zijn. Dat voelde heel menselijk. Door de inzichten en andere aanpak is het thuis meer ontspannen en gezelliger en hebben we er vertrouwenen in dat lastige sitauties zich ook wel zullen oplossen. Hartstikke bedankt daarvoor!"
Albert: " Het is fijn om als ouders weer regie te hebben. Eerder overkwam het ons en bepaalde onze dochter (8) wat er gebeurde. Nu ervaren wij hoe we op natuurlijke wijze weer de touwtjes in handen hebben. Dat voelt erg prettig. Dankjewel!"
Marie: “Ik kan me niet meer herinneren wanneer ze de laatste keer op de gang heeft gestaan!. Eigenlijk was één gesprek genoeg om uit de cyclus te komen en ons voldoende handvaten te geven om het vervelende gedrag van de oudste te doen stoppen. Dank voor inzicht dat je ons gegeven hebt”
Nina: "Ik weet niet zo goed wat er precies gebeurd is, maar er is wezenlijk iets veranderd na onze gesprekken. Ze zit duidelijk lekkerder in haar velletje; ze geniet er zichtbaar van als we haar op de juiste manier complimenteren. Ze heeft al tijden geen boosheidsaanvallen gehad. Het is fijn om te zien dat ze een blijer kind is en dat heeft bovendien effect op ons allemaal. Dank voor je interventie, ik weet je te vinden bij de volgende vraag. Natuurlijk verspreid ik je naam.
Franca: " Wat was het heerlijk om samen met mijn man met Simone te praten. een objectief persoon met verstand van zaken die even met je meedenkt, alleen dat was al fijn. We voelden ons gesteund en kregen meteen allerlei praktische tips om mee verder te kunnen. Grote veranderingen waren het niet, maar wel met groots resultaat. Onze temperamentvolle zoon die vaak boos was en slecht luisterde is nu veel vrolijker en meer meegaand. Wat fijn om te merken dat je kind beter in zijn vel zit. Hadden we maar eerder contact met Simone gezocht, maar als ouder denk je vaak dat alles vanzelf moet gaan en dat je pas hulp kunt zoeken als het echt 'heel erg' is. Mijn advies voor andere ouders is dan ook; neem de stap en ga in gesprek met Simone!"
vader P.: "Onze zoon (4) had met regelmaat flinke driftbuien en tijdens de zomervakantie werden deze frequenter in plaats van minder. Wij voelden ons hier niet prettig bij en zochten handvatten om hiermee om te gaan. Al vrij snel hebben wij contact gezocht met Simone en daar zijn wij nog steeds heel tevreden mee. Zij heeft inzichtelijk gemaakt welk patroon er in ons gezin ontstaan was. Dit inzicht en haar tips voor ander gedrag hebben ervoor gezorgd dat het na korte tijd veel beter ging. Dit is nog steeds zo. We hebben het patroon dat was ontstaan kunnen doorbreken. Het contact met Simone was heel prettig en constructief!"
Nadia: " Mooi dat het geen algemene tips zijn die je geeft, maar dat je kijkt echt wat wij nodig hebben. Natuurlijk weet ik ook wel dat we consequenter moeten zijn, maar op de manier waarop jij het ons uitlegt en laat inzien, komt die boodschap pas echt aan. Dankjewel! Mijn man en ik hebben echt veel aan die drie gesprekken gehad. Nooit gedacht dat het zo snel zou gaan."
Sara: "De gesprekken met Simone hebben ons goed geholpen om in te zien waarom onze oudste dochter zich vaak dwars gedroeg. Door uitleg van Simone met duidelijke beelden (die ik helder voor ogen heb als een probleem zich voordoet), ben ik beter in staat om mijn hoofd koel te houden en niet mee te gaan in neagtief gedrag. Dit maakt een groot verschil voor alle partijen!"
Esther: "Onze jongste dochter had een sterke voorkeur voor papa. Het is erin geslopen tot we ons op een bepaald moment beseften dat onze twee jarige dreumes bepaalde hoe de zaken hieromtrent liepen i.p.v. wij als ouders. Verandering was door ons gewenst. Na een gesprek met Simone hadden we een helder beeld van de situatie en hebben we een mentale switch gemaakt. Een mentale switch waar de twijfel of we ergens wel of geen goed aan deden weg was en waarin we elkaar konden bijstaan en versterken. De middag na ons gesprek bij Simone zijn we gelijk aan de slag gegaan. Volledig overtuigd dat onze nieuwe aanpak de juiste was, gingen we ervoor. En met een fantastisch resultaat. Ze heeft tot op vandaag nog geen seconde geprotesteerd. Er is niets meer aan de hand en ze vindt het nu met ons beiden gezellig en leuk. Ze voelde blijkbaar haarfijn aan dat hier geen ruimte meer was en accepteerde dat gewoon. Heel bijzonder hoe dat werkt. Bedankt voor je hulp Simone! Ik voel me weer een betere ouder nu. Opvoeden is werkelijk een vak apart. Je weet soms niet wanneer je het "goed" doet. Of beter gezegd, als iets niet lekker loopt weet je soms niet hoe je het kan veranderen of heb je een bevestiging nodig zodat je aanpak gaat werken omdat je overtuigd bent en dit vervolgens ook kan over brengen. Je wilt zo enorm graag dat je kinderen gelukkige, mooie en zelfstandige mensen worden!"


"Lieve Simone, Dank je wel! Toen we superkwetsbaar en onzeker waren heb je ons een essentiële zet in de goede richting gegeven. Je luistert zo goed, en je spiegelt en vertaalt zo raak, dat je ons leven als ouders écht anders en leuker hebt gemaakt. Die inzichten vergeten we nooit meer."

Eten

Ervaringen van ouders: eten

Marjan: “Een tijdje geleden liep ik – durf ik wel te zeggen – met m’n handen in het haar omdat ik de situatie thuis met drie jonge kinderen niet helemaal in de hand had, met name tijdens het eten en tijdens de voor de nachtrust bestemde tijd, zoals zoveel ouders met kleine kinderen. Ik heb een aantal sessies met Simone mogen hebben; wat een profijt heb ik daarvan gehad! Ook een meer ingewikkelde kwestie met betrekking tot de relatie met mijn dochter wist Simone op invoelende en toch heel professionele wijze voor mij en mijn gezin op te lossen. Ze drong niet aan, maar wachtte steeds tot ik zelf ook toe was aan het daadwerkelijk aanpakken van de kwestie(s). Erg knap, en ik heb tot op heden nog steeds profijt van haar adviezen. Zo iemand als Simone gun ik iedere ouder. Ik heb haar kaartje nog steeds in mijn portemonnee voor het geval dat.”
Nienke: "Allereerst hartelijk dank voor de sessies die we bij je hebben gevolgd. Mijn man en ik hebben het allebei als enorm zinvol ervaren. Vooral het visueel maken van onze situatie door de poppetjes neer te zetten. Wie gaat zitten en wie neemt het over, was erg inzichtelijk en helpend. Ook de praktische tips en het managen van verwachtingen naar de kinderen heeft veel positief effect gehad. Wat een verschil nu we jouw tips consequent toepassen! Kleine aanpassingen met een groots effect."
Lianne: “De opstelling met de poppetjes maakte dat ik met afstand naar de situatie kon kijken (zoals naar hoe we als gezin aan tafel zaten). Hierdoor zag ik opeens waar de angel zat en hoe we het onszelf veel makkelijker konden maken. Ik gun dit iedere ouder. Waarom weken of maanden in de knoop liggen en de situatie voor lief nemen onder het motto 'het hoort erbij, hier moeten we gewoon even doorheen'? Terwijl met een paar tips en consequent handelen hiernaar, de thuissituatie zo veel leuker en gemakkelijker wordt.”
Danielle: "Nou je gelooft het nooit eten gaat hier al de hele week van een leien dakje! Zou bijna willen beweren dat het gezellig is én dat we de schijf van vijf zo'n beetje binnenkrijgen! Alles staat klaar op tafel (betere voorbereiding helpt echt!) Afspraak is: je proeft alles, eet wat je lekker vindt maar blijft aan tafel tot aan het toetje. Alleen als je dan nog aan tafel zitkrijg je een toetje (wat en hoeveel hij eet maakt me dan eigenlijk weinig meer uit). We zijn helemaal blij."
Lot: "Heel erg bedankt voor je hulp en steun de afgelopen tijd. We hebben de gesprekken als zeer prettig ervaren maar ook de 'nazorg' in de vorm van een telefoontje of meedenken over deze vervolgstap hebben we erg op prijs gesteld. Als we nog eens vastlopen, weten we je te vinden!"

Sanne: "Ze proeft meer dan ooit te voren en als er in de toekomst andere opvoedvragen opkomen zal ik jou ook zeker bellen. Het is misschien voor jou wel leuk om te weten dat ik toevallig de afgelopen weken jouw naam een paar keer heb horen vallen in gesprek met andere ouders (op school/ dansles). En alleen maar positieve verhalen en alle lof over jou en je manier van werken. Dus ik weet je zeker te vinden mocht het nodig zijn."
Karen: "We mogen natuurlijk niet te vroeg juichen, maar het was gisteravond aan tafel meteen al een feest. Binnen 15 minuten was zijn bord leeg :) En het was gezellig. Na afloop heb ik hem een dikke knuffel gegeven en hem geprezen hoe goed het gegaan was. Hij was zo blij Simone, hij huppelde door de kamer en toen papa thuis kwam ging hij meteen vertellen dat hij zelf gegeten had en ALLES op papa! Wauw. Nou, zo zie je maar. Ik wist diep van binnen natuurlijk wel dat ik er iets mee te maken had, ik heb je niet voor niets gebeld. Maar dat hij zo’n druk heeft ervaren door mij, al die tijd, daar had ik geen idee van. Heel veel dank!

Slapen


Ervaringen van ouders: slapen

Marije: "Het gaat nu ontzettend goed thuis en we willen je bedanken voor je doortastende advies. We genieten weer en hebben het ritme weer terug in ons gezin. Dat is nogal een verschil, zeker nu we allemaal goed slapen. Het geeft een goed gevoel dat we het patroon zelf hebben kunnen doorbreken met jouw handvaten. Mocht er ooit nog eens iets zijn, weten we je zeker weer te vinden. De volgende keer zullen we niet meer zo lang wachten voordat we je bellen... Nogmaals heel veel dank!"
Marieke: "Nooit hadden we gedacht dat het slaapritueel van onze dochter (6 jaar) in zo'n korte tijd zou veranderen. Op een manier die bij ons pastte, hebben we het slaapritueel aangepast. De ondersteuning van Simone hierbij was super: zowel de concrete handvatten als de 'mentale' ondersteuning. Doordat wij ons zeker voelden over de aanpak (iets wat bij onze eerdere pogingen tot veranderen niet het geval was) reageerde onze dochter ook anders. Meer weten over onze ervaringen?? Bel me gerust: tel nr is te krijgen via Simone."
Jolien: "Een paar maanden geleden zijn wij bij Simone geweest omdat onze zoon van 14 maanden niet goed doorsliep. Hij werd steeds een paar keer per nacht wakker, wat uiteindelijk escaleerde naar 7 keer per nacht (dat is ieder uur!!). 'Laten huilen' voelde niet goed en daarbij kies je op een gegeven moment eieren voor je geld, zeker 's nachts! Hij heeft geen speen of knuffel wat hem troost geeft, maar wat wél hielp, was een flesje! Zodoende stonden wij op een gegeven moment 7 keer een flesje te maken, midden in de nacht. Je hoopt dat hij op een gegeven moment gewoon zijn nachten door gaat slapen, maar het tegendeel gebeurt; hij wordt vaker wakker en is pas stil na zijn flesje. Struikelend over onze wallen kwamen we bij Simone terecht. Wat heerlijk om dan inzicht te krijgen in de situatie die je zelf absoluut niet meer helder kunt zien. Een simpele oplossing als in, 'stoppen met die flesjes' konden wij zelf ook bedenken. Gelukkig bood Simone ons dan ook veel meer dan dat. Ze is doortastend en vraagt door. Hierdoor krijgt ze een beeld van wat er gebeurt en wat er mogelijk aan voorafgegaan is. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat je als ouder ook daadwerkelijk alles vertelt. De aanleiding zat hem in verschillende factoren, welke Simone ons heeft duidelijk gemaakt. Met een relatief kleine aanpassing, gingen de nachten meteen al een stuk beter. Maar na een tweede afspraak en nog een telefonisch consult kwamen de puntjes op de 'i' en zo werd onze zoon een voorbeeldige slaper!
Wat zijn wij haar dankbaar en wat kan ik iedereen aanraden eens met haar te praten. Hoe weet je nu altijd wat het beste is voor je kind? Natuurlijk kom je een ver met je moederinstinct en doe je als ouder wat je denkt dat het beste is voor hem of haar. En toch sluipen er dan soms gewoontes in, die voor een bepaalde wisselwerking zorgen, met mogelijk ongewenst gedrag als resultaat. Dat maken we als ouder toch allemaal wel eens mee? Ouders die denken dat zij het zelf allemaal moeten kunnen of moeten weten, kunnen wel eens handige handvatten mislopen. Handvatten die je leven als ouder een stuk leuker kunnen maken en belangrijker je kind gelukkiger kunnen maken! En dáár doen we het toch voor?! Simone, bedankt!!"
Sas: "Simone luistert en vraagt goed door. Ze hield ons op een prettige manier een spiegel voor waardoor we goed inzicht kregen in de situatie bij ons thuis. Ze heeft ons goede hulp een aanwijzingen gegeven waardoor we onze oudste dochter van 5 kunnen helpen om op een ontspannen manier zichzelf te zijn. En bij onze jongste dochter van 3, notoire niet-slaper, heeft ze ons geholpen om haar op een rustige en consquente manier te leren om inslaap te vallen in haar eigen bedje. Ze begint nu ontspannen aan haar nachtrust en wij hebben de avond weer terug. Bij nieuwe opvoedvragen zal ik niet lang tobben en opnieuw Simone om advies te vragen."
Fien: "Onze peuter zoon van 2,5 ging steeds moeilijker slapen. Soms duurde het wel 1,5 uur voordat hij in zijn bedje bleef en rustig werd. Overdag was hij vaak fysiek; krabben, bijten of slaan. We hadden het gevoel de hele dag strijd met hem te voeren, maar zonder (het gewenste) effect. In het eerste gesprek met Simone vroeg ze ons een aantal situaties in detail te vertellen. Door middel van duplo poppetjes maakte ze heel snel inzichtelijk wat het patroon in ons gezin was en wat onze reactie op zijn gedrag was. Steeds zonder oordeel en begripvol, maar tegelijkertijd heel helder in wat er gebeurde. Al toen we naar huis liepen vonden we het zo logisch allemaal, het klopte echt. Soms heb je gewoon even een objectief iemand nodig om de dingen inzichtelijk te maken. In het tweede gesprek konden we onze vragen kwijt en zetten we de puntjes op de i. Binnen een week was het weer gezellig in huis en kregen we allemaal weer voldoende nachtrust. Ongelooflijk wat een inzicht kan doen en hoe snel dat bij jezelf kan leiden tot anders handelen. We hebben echt het gevoel ons kind wat beter te hebben leren kennen (zonder dat Simone hem gezien heeft) en nieuwe opvoedinstrumenten in ons koffertje hebben. Ik kan het iedereen aanraden, het is heel fijn als iemand objectief mee kijkt, je bevestigt in wat je goed doet en inzichtelijk maakt wat beter kan. Bij een volgende vraag zal ik zeker weer Simone om advies vragen."
Merel: "Wij zouden dinsdag een afspraak hebben. Ik ben blij (sorry) dat ik onze afspraak af kan zeggen. Het slapen gaat stukken beter!! De nachten slaapt ze nu door en overdag gaat het inslaap vallen steeds beter. Ik ben je mega dankbaar! Ik heb je ook in de appgroep van mijn hockeyteam en de puf club gepromoot!
Saskia: "Voordat we bij Simone terecht kwamen hadden we 'alles' al geprobeerd om ons zoontje van 2 jaar te helpen om door te slapen, maar niets hielp. Totdat we bij Simone kwamen. Zij maakte op een prettige, niet veroodelende wijze inzichtelijk welk patroon was ontsaan en dat zijn slaapgedrag in stand werd gehouden door ons gedrag. Waren we maar veel eerder op de hoogte geweest van Simones bestaan, want na het bezoek bij haar konden we ons gedrag aanpassen. Nu slaapt ons zoontje eindelijk de hele nacht door en zijn we met zijn allen uitgerust en een stuk gezelliger! Er zullen ongetwijfeld nieuwe issues komen, dan nemen we weer contact met Simone op. We hebben nu ervaren hoe fijn het is om het met haar te bespreken."
J osé: "Onze lieve dochter is sinds de geboorte geen al te beste slaper. Met een niet al te beste slaper doel ik op: niet willen slapen in haar eigen bed (overdag en 's avonds) & veel wakker 's nachts. Overdag ontweek ik haar bedje door haar te laten slapen in de kinderwagen of in de auto tijdens het rijden. Elke avond was het wel een enorme uitdaging... Na slaaptherapie via het consultatiebureau, wat inhoudt dat je je dierbaarste bezit laat huilen, hebben wij besloten hiermee te stoppen. Wij vonden dat te moeilijk en zagen hier geen verbetering in. En dus accepteerden wij dat onze dochter een niet al te beste slaper is en hielden wij het zo. Wat wel opmerkelijk was is dat het wel goed ging op de opvang en bij opa en oma's. Houdt zij ons voor de gek, of is ze gewoon heel graag bij ons?? Toen werd ik door mijn zus gewezen op Opvoedinzicht. Zij kende een moeder die met hetzelfde 'probleem' te maken had gehad en die middels de hulp van Simone een heel lief en uitgerust kind terug hebben gekregen, die gewoon slaapt in haar eigen bed zónder enig protest. Dat klonk ons als muziek in de oren dus heb ik Simone direct gebeld. Binnen een week kwam zij bij ons langs en hebben we middels het schtesen van de gezinssituatie (via poppetjes) bepaalde issues besproken. Door enkele inzichten (die achteraf eigenlijk heeeel logisch klinken, maar zie ze maar eens te bedenken als ouders) zijn wij aan de slag gegaan met een slaap therapie die voor ons wel prettig voelde. Dus geen huildende dochter alleen in haar kamer laten liggen. En nu komt het.. na 3 avonden merkten wij een wezenlijk verschil. Onze dochter legden wij in bed en zij begon te zingen en te kletsen en ze viel na 5/10 minuutjes in een rustige slaap. Daardoor slaapt zij de nacht ook door. Wij als ouders helemaal door het dolle natuurlijk!! Onze dochter slaapt nu elke avond op een prettige manier waardoor zij elke ochtend uitgerust wakker wordt en een heel blij en opgewekt meisje is. Wij zijn de hulp van Simone eeuwig dankbaar en ik adviseer iedere ouder die hulp nodig heeft, om Opvoedinzicht in te schakelen!"
Lotte: "Ik had niet gedacht dat het zo simpel zou zijn om een patroon binnen korte tijd te doorbreken. Het huilen als we ons dochtertje van 14 maanden 's avonds in bed leggen is nog niet verdwenen maar we hebben er nu een antwoord op. Ik heb echt het gevoel dat we onszelf en haar geholpen hebben door haar aan te leren dat ze ten volste op zichzelf kan vertrouwen bij het zelfstandig in slaap vallen. Ik ben heel trots op haar!"
Ellen: "We hebben echt veel gehad aan die paar gesprekken met jou. Het slapen gaat nu heel goed, ze slaapt gewoon door. Bij het inslapen zitten we er nog even bij, maar dat vinden we zelf ook fijn dus dat is goed zo. Terugkijkend waren niet alleen de praktische tips fijn, maar ook het inzicht van wat je meeneemt vanuit je eigen opvoeding. Aan ons eerste gesprek denk ik nog regelmatig terug. Door dat gesprek heb ik meer begrip uit wat voor een soort gezin mijn man komt en hoe het bij ons thuis vroeger ging. Ik begrijp beter waarom hij zo reageert en kan ook weer zien wat ik leuk aan hem vind. Dat heeft niet alleen onze onderlinge relatie goed gedaan, ook zie je dat terug in de reactie naar onze kinderen. Natuurlijk blijven er altijd wel dingetjes in de opvoeding. Als het nodig is weten we je weer te vinden."

Onzekerheid & angst

Ervaringen van ouders: onzekerheid en angst

Yvonne: "Omdat mijn zoontje van 4 ontzettend angstig was(!) ben ik op zoek gegaan naar opvoedhulp. Al googelend kwam ik op de site van Simone en ben ik de ervaringsverhalen gaan lezen. Keer op keer kwam daarin terug dat een kleine verandering in het gedrag van de ouders een enorme verandering in het kind bracht. Ook vertelde de meeste mensen hoe warm en respectvol Simone was en dat ze met adviezen kwam waar je toch zelf wel op had kunnen komen. Maar dat kom je dus niet als je in je eigen kringetje blijft. De ervaringen gaven me vertrouwen al vond ik het enigszins 'verdacht' dat er alleen maar positieve verhalen stonden.
Maar ook ik ben alleen maar enthousiast en beaam de warmte en het respect waarmee Simone je benadert. Simone opende echt m'n ogen en ik stond te trappelen om mijn nieuwe gedrag uit te proberen op mijn zoontje. De verandering in zijn gedrag was er meteen de eerste dag, echt ongelooflijk.
Hij reageerde natuurlijk in eerste instantie nog angstig op dezelfde dingen als voorheen. Maar doordat ik anders met zijn angst omging kwam er bij hem een verandering. En nu gaat hij van glijbanen, durfde voor het eerst in zijn leven op een schommel en zie ik een blij en trots kind.”
Nienke: " De sfeer bij ons thuis is echt daadwerkelijk verbeterd en ook zit met name onze dochter veel beter in haar vel. Normaal gesproken was ze altijd heel dicht in de buurt van ons en had ze veel moeite om ons "los te laten". Hierin heeft ze een heel duidelijke ontwikkeling doorgemaakt en gaat vol vertrouwen de wijde wereld in."
Annerieke: "Wij maakten ons zorgen over onze 3 jarige peuter die niet lekker in zijn vel zat; overal bang voor was, niet naar buiten wilde, weinig sprak en alleen door mamma getild wilde worden. Simone analyseerde met ons de situatie, waardoor wij erachter kwamen waarom ons zoontje zo bang was. Zij gaf ons advies hoe wij als ouders konden veranderen om deze situatie te verbeteren. Nu enkele maanden verder; ons zoontje kletst honderd uit, scheurt buiten op zijn loopfietsje én; hij ziet geen tijgers meer lopen, hij speelt met zijn zus dat hij er zelf één is. Wij zijn Simone dankbaar voor haar professionele advies.
Pim: "Simone heeft ons een kijkje gegeven in het brein van ons kind, waardoor we meer begrip hebben gekregen voor haar gedrag en ons dochtertje kunnen bieden wat ze echt nodig bleek te hebben. Ze zit nu overduidelijk beter in haar vel en alles gaat een stuk soepeler. Het enige waar we spijt van hebben is dat we niet eerder naar Simone zijn gestapt...."Ceciel: "Simone heeft ons ontzettend goed (en snel!) geholpen met onze zoon (4). Hij ging met zeer hoge regelmaat naar de wc om te plassen. Op een gegeven moment zelfs iedere vijf minuten. Ook op school en op buitenshuis draaide het maar om een ding: is er wel een wc? Het was een stressvolle periode en mijn vriend en ik zaten met onze handen in het haar , want hoe moesten we hier mee omgaan? Ik had niet gedacht dat ons eerste gesprek met Simone al zoveel inzicht en helderheid zou geven. Ten tijde van de tweede afspraak met Simone was het naar de wc gaan van onze zoon al een heel stuk genormaliseerd. En bij onze derde telefonische afspraak kon ik haar vertellen dat hij weer helemaal de oude was. Ik had nooit gedacht dat het probleem zo snel weer opgelost zou zijn. Simone heeft met veel aandacht naar ons geluisterd en ons gedrag en dat van onze zoon heel helder in beeld gebracht. Het heeft mij daardoor ook mooie inzichten gegeven in mijn manier van opvoeden, die ik nooit zal vergeten en die tijdens de komende jaren ongetwijfeld vaker van pas zullen komen. Ik ben heel blij dat we de stap hebben genomen om Simone om hulp te vragen en zou dit in de toekomst absoluut weer doen, als het nodig mocht zijn."

Verschil in opvoedstijl

Ervaringen van ouders: niet op één lijn

Tijs: " De kracht van Simone ligt erin dat ze oprecht keek wat echt bij ons paste als mensen en niet 'standaard tips' mee geeft. Daarnaast door heel praktisch de interacties tussen ons als ouders en de interacties met onze kinderen zichtbaar en bespreekbaar te maken, zagen wij snel waar de doorbraak zat. Dit konden we meteen diezelfde dag en weken daarop succesvol toepassen richting elkaar en onze kinderen. En naast dat we nu meer rust en duidelijkheid hebben naar de kinderen toe heeft het ook onze relatie een 'boost' gegeven."
Daan: “Simone zegt dat ze niet kan toveren, maar daar leek het soms wel op! Kortom: een echte aanrader! Eerlijk advies dat bij ons als ouders paste, dus geen kant-en-klare formules! Indrukwekkend hoe Simone verbanden kan leggen tussen het gedrag van het kind en de manier hoe wij zelf vroeger zijn opgevoed. Veel meer dan opvoedtips alleen, Simone heeft een fantastische manier om patronen inzichtelijk te maken.”
Nathalie: "Het was voor ons goed om van een afstandje naar onszelf en ons gezin te kijken. Eigenlijk kwamen we door de vragen die Simone stelde zelf op de antwoorden. Zo konden we zelf bedenken wat we (anders) zouden kunnen doen. Het waren nuttige gesprekken en ikzelf kwam altijd met een opgeruimd gevoel bij Simone vandaan. Vooral omdat er een plan was hoe ik met bepaalde dingen om kon gaan."
Marije: "Wat ik bijzonder vond aan de gesprekken met Simone is dat ze de situatie altijd goed doorzag, helder en doelgericht, maar altijd in contact met ons. Ik voelde me gehoord en gezien en heb ik korte tijd veel geleerd. Ik voel me nu een stuk relaxter in het opvoeden en dat is te merken thuis! Nogmaals heel erg bedankt voor je inzicht, betrokkenheid, advies en je scherpe blik. Je hebt ons echt verder geholpen."
Nienke:" Simone is allereerst een heel fijn mens en wij voelden ons direct thuis bij haar. In een hele vertrouwde omgeving heeft ze naar ons geluisterd en hele bruikbare tips en tricks aangereikt. Onze dochter van 2,5 kan behoorlijk temperamentvol zijn, maar heeft ook een hele verlegen kant. Direct na het eerste gesprek bij Simone merkten we al verschil in het aanpakken van voorkomende situaties in ons gezin en de reactie van onze kinderen. Wij gunnen ieder gezin "Simone", want het heeft ons hele gezin dichter bij elkaar gebracht en geeft heel veel rust en voldoening. Ook tussen ons beiden was het heel erg fijn om dit samen te doen. Soms hebben we aan een knip oog of half woord voldoende om "lastige situaties" op te lossen. Twijfel je nog om een afspraak te maken, niet doen.....Simone is het meer dan waard en een must have voor iedere ouder! "
Anne: “Ik kwam bij Simone met de vraag of ze mij tips kon geven in de opvoeding van met name mijn zoontje van 2. Dit was na enige aarzeling; ik heb veel gelezen over hoe je het beste kunt opvoeden, maar vooral ook, heb ik hulp nodig? Ik had geen groot probleem, kon alleen wel wat feedback gebruiken. Juist daarvoor waren mijn gesprekken met Simone zo prettig; een combinatie van handig tips en trucjes die je gelijk kunt toepassen, maar ook nieuwe inzichten in wie je bent, als opvoeder. Onze gesprekken heb ik als zeer waardevol ervaren, er was altijd een goede afwisseling tussen luchtige onderwerpen (handige trucjes en weetjes) en thema’s waar je wat dieper op ingaat (wat voor moeder/vader ben ik?). Nu, een aantal gesprekken verder, ben ik zekerder als moeder en heb duidelijker voor ogen wat van alle opvoedtips en -theorieën het beste bij ons gezin past.”
Ellen: "Aan ons eerste gesprek denk ik nog regelmatig terug. Door dat gesprek heb ik meer begrip uit wat voor een soort gezin mijn man komt en hoe het bij ons thuis vroeger ging. Ik begrijp beter waarom hij zo reageert en kan ook weer zien wat ik leuk aan hem vind. Dat heeft niet alleen onze onderlinge relatie goed gedaan, ook zie je dat terug in de reactie naar onze kinderen."
moeder: "Gewoon een kort Opvoedkundig Onderhoud, dat zou iedereen om de paar maanden moeten doen! Je kind blijft zich ontwikkelen en doordat jij met ons meedenkt, help je ons om door te schakelen naar de volgende fase. Het gesprek duurde maar een half uur en heeft ons weer zoveel inzicht gegeven."
Elvi: "Na de gesprekken bij Simone voel ik me weer moeder, in plaats van een politieagente!"
Marieke: "Ik kreeg na de gespreken met Simone direct nieuwe opvoed-energie en dat werpt meteen zijn vruchten af!"
Afra: “De bezoekjes aan Simone hielpen ons dingen weer even van een afstandje te bekijken. Als ouders zit je er soms zo midden in dat je niet ziet wat je fout doet. Een paar gesprekken met een buitenstaander werken heel verhelderend. Bovendien is Simone zelf ook moeder en lekker down to earth. Wij hebben de gesprekken altijd heel positief en prettig ervaren.”
Jolanda: “Simone heeft ons laten inzien dat wij als ouders elkaar prachtig kunnen aanvullen vanuit onze verschillende kwaliteiten/schatten. Simone heeft ons inzicht gegeven in de belevingswereld van onze zoon. Door ons in de eerste plaats meer zelfkennis te geven. Doordat we ons nu beter in onze zoon kunnen verplaatsen, voelen wij nu ook beter aan wat hij nodig heeft. Door de Duplopoppetjes zagen wij plots dat hij een resultaat van ons beiden is en dus is het gewoon helemaal prima wie hij is.”
Sietse: “Er zijn niet veel tranen en ellenlange gesprekken nodig, om tot de kern te komen!"

Puberteit

Ervaringen van ouders over: puberteit

Anja: "Simone heeft ons een mooi inzicht gegeven, waardoor wij anders kunnen kijken naar onze 15-jarige dochter. We zijn ons meer bewust van onze eigen rol en hoe wij anders kunnen reageren op haar boosheid .
Leane: "Door relatief eenvoudige tips konden we de aandacht van onze zoon weer van de computer afhalen. Wat een wonder!
Tjitske: "Beste Simone, het gesprek met jou heeft me ontzettend geholpen en de 'poppetjes' zitten nog in mijn hoofd. Het heeft me meer overzicht en inzicht gegeven over mijn rol en invloed als ouder. Ons gesprek heeft me ook erg gesteund dat ik ook veel goed doe in het contact met mijn puber zoon. Bedankt daarvoor!"

Marije: " Je hoeft het niet heel anders te doen om een andere sfeer in huis te krijgen, als je maar weet wat. Onze puber zat niet lekker in zijn vel. Door als ouders een andere benadering te kiezen hebben we hem geholpen. Dat voelt veel prettiger dan hem met een probleem opzadelen en het daardoor nog groter maken."