Wegens verbouwing is Opvoedinzicht tot nader order gesloten.
Werkwijze

Als pedagoog ga ik met ouders in gesprek over het gedrag van hun kind. Door goed te luisteren, vragen te stellen en in te zoomen op het verhaal, krijg ik een goed beeld van het gezin en de situatie. Samen met de ouders ga ik op onderzoek uit.

Wanneer komt het gedrag voor en wat wil je kind nou eigenlijk zeggen met dit gedrag?

Hoe reageer je en wat zou je anders kunnen doen?

Als pedagoog denk ik met jullie mee en zoek ik oplossingen en mogelijkheden die passen bij jou, bij jullie én het allerbelangrijkste.. bij jullie kind!


Liesbeth: Goed bedoelde opvoedtips hebben mij eigenlijk niet zo ver gebracht. Een tip werkt prima als je een praktisch probleem hebt, zoals een vlek in een blouse. Simone geeft je als ouder inzicht in het gedrag en de emoties van jouw kind en van jezelf. Dit helpt je te begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan, maar creëert ook belangrijke handvatten omje dingen die niet zo lekker lopen, te veranderen.Opvoedtips die wél werken

Op het internet kun je heel veel lezen over kinderen die niet willen eten of niet slapen en over hoe je om moet gaan met de driftbuien. Het nadeel van die tips is dat ze algemeen zijn en dat het bij jullie thuis nèt een beetje anders gaat. Deze adviezen werken vaak niet omdat ze geen rekening houden met de interactieprocessen of met de situatie bij jullie thuis. In mijn werk zoek ik de persoonlijke oplossing voor dit kind door juist naar het gezinssysteem en de situatie te kijken.

Ouders en kinderen zijn met elkaar verbonden, reageren en beïnvloeden elkaar, bewust of onbewust. Je kunt je kind niet dwingen om te veranderen. Wat je wel kunt veranderen, is hoe jij als ouder op het gedrag van je kind reageert. Je reageert altijd, ook als je bewust niet reageert.

Ik ga op zoek naar het overzicht en de boodschap achter het gedrag. Ik verzamel alle puzzelstukken om de puzzel te kunnen maken. Jij kent je eigen kind het beste en met mijn pedagogische kennis zoeken we er samen een passende aanpak bij. In onze kortdurende samenwerking schuilt het succes.VeranderprocesEerst moeten we alle feiten verzamelen, zoeken naar de oorzaak en de reden waar het gedrag vandaan komt, voordat je nieuw gedrag kunt aanleren.

Opvoedinzicht geeft met een frisse blik letterlijk inzicht in jullie persoonlijke situatie en interactiepatronen.

In het analyse gesprek luister ik en stel ik vooral veel vragen. De analyse en verdieping, wie zijn jullie en wat gebeurt er precies? Gewoon en heel logisch, omdat als je niet luistert je ook geen tips kan geven! Na dat gesprek vallen je thuis of in interactie met je kind waarschijnlijk al dingen op die je eerder niet zag. Eigenlijk richten ons vanaf het eerste moment ook op het veranderproces en het aanleren van nieuw gedrag. Natuurlijk is het vooral de kunst om het nieuwe gedrag vast te houden en bij te sturen waar nodig.

Meer mogelijkheden:


  • Opvoedinzicht werkt snel en effectief, in drie gesprekken zijn de meeste ouders geholpen.

  • Volledig op maat een gesprek voeren daar waar jij je thuis voelt.

  • Telefonische consultatie of contact via skype mogelijk.

  • Observatie thuis of elders mogelijk.

Meer voordelen:


  • Een sfeervolle en huiselijke spreekkamer, gewoon aan de keukentafel in het centrum van Utrecht.

  • Een gesprek voeren zonder die kleine potjes met grote oren.

  • Persoonlijk, onafhankelijk en discreet.

  • Zonder verwijzing van huisarts of ingewikkelde administratie.

  • Open en helder in de kosten, geen onverwachte kosten achteraf.

Algemene voorwaarden

Download hier de geldende algemene voorwaarden: algemene voorwaarden .pdf


Privacyverklaring

Download hier de privacyverklaring waar Opvoedinzicht volgens de wet AVG aanvoldoet: privacyverklaring.pdf

Fien: "In het eerste gesprek met Simone vroeg ze ons een aantal situaties in detail te vertellen. Door middel van duplo poppetjes maakte ze heel snel inzichtelijk wat het patroon in ons gezin was en wat onze reactie op zijn gedrag was. Al toen we naar huis liepen vonden we het zo logisch allemaal, het klopte echt. Soms heb je gewoon even een objectief iemand nodig om de dingen inzichtelijk te maken. In de gesprekken erna konden we onze vragen kwijt en zetten we de puntjes op de i. Het was weer snel gezellig in huis en kregen we allemaal weer voldoende nachtrust. Ongelooflijk wat een inzicht."
Michiel: "Na slechts 2 afspraken waarin Simone ons onder andere met poppetjes duidelijk maakte wat er nou eigenlijk gebeurde en ons vervolgens inzichten verschafte welke wij nodig hadden om ons patroon te doorbreken, hadden we thuis resultaat."
Esther: "Na een gesprek met Simone hadden we een helder beeld van de situatie. De middag na ons gesprek bij Simone zijn we gelijk aan de slag gegaan. Volledig overtuigd dat onze nieuwe aanpak de juiste was, gingen we ervoor. En met een fantastisch resultaat."