Wat als je kind niet wilt of kan slapen?

Voor veel jonge ouders is het tekort aan slaap de grootste hindernis van het ouderschap. Kinderen die niet alleen durven in te slapen, ouders die nachtenlang met kun kind lopen te sjouwen en te zoeken wat vannacht weer kan helpen. Complete gezinnen die allemaal wakker zijn, nog voordat de wekker gaat. 

Er is veel geschreven over laten huilen of juist allemaal bij elkaar slapen. Ik denk dat je goed moet kijken wat bij jullie als ouders past en wat jullie kind nodig heeft. 

Een kind moet leren slapen en als ouders kun je je kind hierbij helpen. Ik denk graag met jullie mee, mochten de algemene tips niet voldoende zijn. Bel me voor een afspraak.

Ervaring leert dat een nieuw slaappatroon snel is aangeleerd! 

Algemene tips:

  • zorg voor een duidelijk avondritueel
  • leg je kind op tijd in bed
  • laat je kind alleen in slaap vallen
  • maak een plan waar je je aan kunt houden in de nacht

Ervaringen van ouders:

Marieke: "Nooit hadden we gedacht dat het slaapritueel van onze dochter (6 jaar) in zo'n korte tijd zou veranderen. Op een manier die bij ons pastte, hebben we het slaapritueel aangepast. De ondersteuning van Simone hierbij was super: zowel de concrete handvatten als de 'mentale' ondersteuning. 
Sas: " Bij onze jongste dochter van 3, notoire niet-slaper, heeft Simone ons geholpen om haar op een rustige en consquente manier te leren om in slaap te vallen in haar eigen bedje. Ze begint nu ontspannen aan haar nachtrust en wij hebben de avond weer terug. 
José: "Onze lieve dochter is geen al te beste slaper.  Elke avond was het wel een enorme uitdaging. Binnen een week kwam Simone bij ons langs en na 3 avonden merkten wij een wezenlijk verschil. Onze dochter slaapt nu elke avond op een prettige manier waardoor zij elke ochtend uitgerust wakker wordt en een heel blij en opgewekt meisje is. Wij zijn Simone eeuwig dankbaar en ik adviseer iedere ouder die hulp nodig heeft, om Opvoedinzicht in te schakelen!"