Is je kind veel boos of vertoont het steeds dwars gedrag?

Iedereen is wel eens boos en boosheid is een gewone emotie die je als kind moet leren reguleren.

Samen met jullie ga ik kijken wanneer het boze gedrag zich voordoet om zo een patroon te ontdekken. We gaan opzoek naar de oorzaak en de boodschap achter het dwarse gedrag. Hoe reageren jullie op de boosheid of wat levert het dwarse gedrag het kind op. Heeft het kind een idee hoe het dan zijn boosheid en frustraties kan uiten?

Ervaring leert dat boosheid vaak samenhangt met andere factoren. Ieder kind, iedere ouder en de oorzaak van het gedrag is niet bij iedere kind hetzelfde. Wil je dat ik met jullie meedenk? Bel me voor een afspraak.

Algemene tips :

  • probeer het negatieve gedrag te negeren en te reageren op het gewenste gedrag.
  • zeg zoveel mogelijk wat wel mag, ipv te focussen op wat niet mag
  • ben duidelijk in je verwachtingen
  • ga niet steeds in discussie over niks


Ervaringen van ouders:

Maartje: "Dank je wel voor de prettige begeleiding. Op een hele fijne duidelijke manier heb je ons inzicht gegeven in de verhoudingen binnen ons gezin en ons de handvatten gegeven om onze kinderen te begeleiden. De sfeer is enorm positief veranderd en iedereen zit veel beter in z’n vel. Opvoeden is weer leuk geworden en we zijn iets minder amateurs. We zijn naar onze zoon behoorlijk duidelijk en dat lijkt onze beide kinderen goed te doen. De spijker op zn kop. 2 verschillende karakters hebben duidelijk verschillende aanpak nodig. Mocht het in de toekomst nog eens niet zo lekker lopen dan hopen we dat we weer bij je terecht kunnen."
Franca: " Wat was het heerlijk om samen met mijn man met Simone te praten. een objectief persoon met verstand van zaken die even met je meedenkt, alleen dat was al fijn. We voelden ons gesteund en kregen meteen allerlei praktische tips om mee verder te kunnen. Grote veranderingen waren het niet, maar wel met groots resultaat. Onze temperamentvolle zoon die vaak boos was en slecht luisterde is nu veel vrolijker en meer meegaand. Wat fijn om te merken dat je kind beter in zijn vel zit. Hadden we maar eerder contact met Simone gezocht, maar als ouder denk je vaak dat alles vanzelf moet gaan en dat je pas hulp kunt zoeken als het echt 'heel erg' is. Mijn advies voor andere ouders is dan ook; neem de stap en ga in gesprek met Simone!"
Marie: “Ik kan me niet meer herinneren wanneer ze de laatste keer op de gang heeft gestaan!. Eigenlijk was één gesprek genoeg om uit de cyclus te komen en ons voldoende handvaten te geven om het vervelende gedrag van de oudste te doen stoppen. Dank voor inzicht dat je ons gegeven hebt”