Wij zitten als ouders niet op één lijn.

Dat ouders een verschillende opvoedstijl hebben en anders reageren op het gedrag van hun kind hoor ik ontzettend vaak. Ieder mens is anders en ook ouders komen uit een ander nest. Van nature neem je mee wat je van huis uit hebt meegekregen. Misschien doe je automatisch hetzelfde als dat je eigen ouders deden of ben je juist heel bewust anders aan het opvoeden dan dat bij jou thuis vroeger ging.

Het is ook logisch dat je als ouders anders reageert op het gedrag van je kind. Daarover kan bij ouders onderling ruis ontstaan. Het werkt heel inzichtelijk om er samen letterlijk naar te kijken door middel van de duplo poppetjes. Wat neem je mee en wat laat je achter. Belangrijker nog; wat heeft je kind nodig.

Ervaring leert dat oude patronen snel zichtbaar worden, het aanleren van nieuw gedrag heeft even tijd nodig.

Algemene tips:

  • ga samen in gesprek over verwachtingen
  • zoek naar de overeenkomsten
  • maak duidelijke afspraken
  • probeer als een team samen te werken


De ervaringen van ouders:

Jolanda: “Simone heeft ons laten inzien dat wij als ouders elkaar prachtig kunnen aanvullen vanuit onze verschillende kwaliteiten/schatten. Simone heeft ons inzicht gegeven in de belevingswereld van onze zoon. Door ons in de eerste plaats meer zelfkennis te geven. Doordat we ons nu beter in onze zoon kunnen verplaatsen, voelen wij nu ook beter aan wat hij nodig heeft. Door de Duplopoppetjes zagen wij plots dat hij een resultaat van ons beiden is en dus is het gewoon helemaal prima wie hij is.”
Inge: "Super bedankt voor onze gesprekken. Als onze mediator met duplo opstellingen had gewerkt waren we denk ik veel verder gekomen! Het was prachtig om te zien hoe je ons beide hiermee kon bereiken. Dat is nog nooit iemand gelukt. Ik ben heel blij. Het wordt nog steeds een pijnlijke weg, maar in elk geval ligt er nu een weg. Echt heel erg bedankt."
Tijs: "De kracht van Simone ligt erin dat ze oprecht keek wat echt bij ons paste als mensen en niet 'standaard tips' mee geeft. Daarnaast door heel praktisch de interacties tussen ons als ouders en de interacties met onze kinderen zichtbaar en bespreekbaar te maken, zagen wij snel waar de doorbraak zat. Dit konden we meteen diezelfde dag en weken daarop succesvol toepassen richting elkaar en onze kinderen. En naast dat we nu meer rust en duidelijkheid hebben naar de kinderen toe heeft het ook onze relatie een 'boost' gegeven."